opc_loader

Als u overstapt op LED verlichting, dan kunt u gaan twijfelen over het vermogen van de LED lamp. U had een 60 Watt halogeenlamp, maar hoeveel vermogen heeft u voor uw LED lamp nodig? Veel mensen vergelijken het wattage van de lamp en kiezen op basis daarvan een nieuwe lamp. Dit gaat alleen niet altijd op want u moet eigenlijk letten op het aantal lumen dat iets zegt over de lichtopbrengst van de lamp. LED verlichting is namelijk flink zuiniger in het energieverbruik, dus een LED lamp heeft veel minder wattage nodig.

wattage led lamp

Het vermogen van de lamp vergelijken

Een goed meetpunt om wel een lamp met ongeveer dezelfde lichtopbrengst te kiezen, is door te kijken naar het aantal lumen. Lumen geven namelijk de hoeveelheid licht aan. Toch kan het zijn dat dit niet meer na te gaan is bij uw oude lamp, dan zult u toch een inschatting moeten maken op basis van het wattage. Een 50W halogeenlamp heeft meestal ongeveer 400 lumen, dit kunt u meenemen om een vergelijkbare LED lamp te kiezen.

 

Type LED lampen

Het vermogen van een lamp vergelijken op basis van de wattage kan om meerdere redenen niet heel erg effectief zijn. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten en type LED lampen. De eerste LED lampen waren heel zuinig, maar hadden ook niet zoveel lichtopbrengst. De nieuwste ontwikkelingen brachten de SMD en COB typen op de markt. Dit zijn LED lampjes met heel veel kleine LEDjes, die samen een heel krachtige lamp zijn. De A-merken zoals Philips maken veel gebruik van de kwalitatieve COB LEDjes. Er is maar weinig energie nodig, om tot een hoge lichtopbrengst te komen!

 

 

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen