opc_loader

De meeste mensen schaffen LED verlichting aan vanwege de voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Natuurlijk is het zuinige energieverbruik een heel belangrijke reden, maar er zijn meer pluspunten bij het gebruik van een LED lamp die we graag uitlichten.

voordelen led

Energiezuinige werking

Het meest bekende voordeel van de LED lamp is het lage verbruik van energie. Dit is gemiddeld 10 maal zo zuinig als een reguliere lamp. De lagere kosten zult u dus gauw merken in uw energierekening. Vervang een oude lamp van 60 Watt en gebruik een LED lamp van 6 Watt, met gewoon hetzelfde verlichtingsresultaat! Let hierbij wel even op het aantal lumen, zodat u zeker weet dat u eenzelfde lichtopbrengst heeft. De LED lamp is niet alleen voordelig in het energieverbruik, want door de populariteit daalt ook de aanschafprijs!

 

Duurzaamheid van de LED lamp

Het gebeurt vrij regelmatig dat er eens een lampje stuk gaat. Met een LED lamp zal dat alleen veel minder vaak voorkomen! Met bijvoorbeeld 30.000 branduren, gaat een LED lamp gemiddeld 5 tot 10 jaar mee. Dit is zo’n 10 keer meer dan een reguliere lamp. De spaarlamp gaat uiteraard ook langer mee dan een gewone lamp, maar de LED lamp gaat zelfs nog 5 keer langer mee dan een spaarlamp.

 

De LED lamp gaat ook minder snel stuk dan gewone gloeilampen. LED verlichting wordt namelijk zo gemaakt, dat er veel minder fragiele materialen gebruikt worden. Bij de gloeilamp wordt er bijvoorbeeld gloeidraad gebruikt, welke meestal als eerste stuk gaat. De LED lamp heeft dit helemaal niet! Mocht de LED lamp uiteindelijk toch stuk gaan, dan is het lampje goed recyclebaar en kan de lamp gewoon bij het huisvuil gelegd worden. Dit is natuurlijk wel zo leuk voor het milieu.

 

Prachtige verlichtingskleuren

Veel mensen denken dat LED verlichting enkel een fel witte kleur kan afgeven. Dit is helemaal niet waar, er zijn juist heel veel verschillende verlichtingskleuren mogelijk. U kunt kiezen voor een gewone warme verlichtingskleur, zodat u de ruimte kunt verlichten zoals u gewend was met gloeilampen. Maar met een extra warme verlichtingskleur kunt u nog meer sfeer in huis maken. De RGB LED lamp kan zelfs alle kleuren mengen en alle mogelijke kleuren tonen.

 

Lamp wordt minder warm

Heel veel lampen worden snel ontzettend warm als deze even brandt. Met een LED lamp is dit echter niet zo! Dit is voor de veiligheid een voordelig kenmerk, want er is minder kans op brandgevaar. Maar ook is het gemakkelijk bij het vervangen van de lamp, omdat u dan niet direct uw vingers brandt.

 

Veel toepassingsmogelijkheden

LED verlichting is niet alleen te gebruiken als gewone LED lamp of spot. De huidige ontwikkelingen maken LED verlichting heel geschikt voor veel meer doeleinden. Zo wordt LED verlichting verwerkt in elektrische apparaten zoals televisies en afstandsbedieningen, of wasmachines met LED displays. Maar ook verkeerslichten hebben in veel gevallen al LED verlichting. De lampjes zijn heel compact en in alle kleuren en lichtopbrengsten te verkrijgen, waardoor de toepasbaarheid van LED verlichting een logische stap is.

 

Retrofit LED lampen

Een retrofit design betekent dat de lamp precies dezelfde afmetingen heeft als traditionele lampen. Hierdoor is de lamp eenvoudig te vervangen en hoeft u geen extra maatregelen te treffen aan de armatuur om de lamp passend te krijgen. De meeste LED lampen zijn dan ook retrofit, zodat u een spotje gauw heeft geïnstalleerd!

 

Direct aan en dimbaar

Sommige lampen hebben een bepaalde opwarmtijd nodig. Het duurt dan even voordat de lamp volledig brandt. De LED lamp heeft geen tijd nodig om optimaal te branden, deze gaat gewoon direct aan. Wilt u de lamp zo nu en dan toch wat minder fel laten branden? Maak dan gebruik van een (LED) dimmer, dan kunt u het helemaal zelf bijstellen. De meeste LED spots zijn geschikt om te dimmen.

 

Geen ultraviolet straling

De LED lamp geeft geen UV straling af. Dit geeft vooral voordelen bij het belichten van bijzondere objecten zoals kunstwerken en schilderijen. Dit is alleen mogelijk met zogenoemde led kweeklampen.

 

Duurzame bedrijfsmiddelen

Bent u al overtuigd van de voordelen van LED verlichting? LED spotjes zijn ook ideaal voor uw bedrijf. Want wist u dat LED verlichting deels aftrekbaar is van de winstbelasting? Dit komt doordat LED lampen onder duurzame bedrijfsmiddelen vallen. Hierdoor wordt het nog interessanter om te profiteren van prachtige, duurzame en voordelige verlichting!  

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen