opc_loader

De ontwikkeling in LED verlichting gaat ontzettend snel. De populariteit groeit de laatste jaren ook, vanwege de flinke voordelen die LED verlichting biedt. Steeds interessanter wordt het dan voor onderzoekers om lampjes te ontwikkelen die nog minder stroom verbruiken, maar wel meer lichtopbrengst hebben. We laten een overzicht zien van de verschillende soorten LEDjes.

soorten leds

Miniatuur LED

Het allereerste LEDje werd vooral gebruikt als indicator in elektrische apparaten, zoals in een televisie of afstandsbediening. De LED was bijzonder zuinig in energieverbruik, maar de lichtopbrengst was erg laag. Toch wordt dit type LEDje nog altijd gebruikt in elektrische apparaten.

 

Low Power LED

De volgende type LED was de Low Power LED. Hiermee werden de eerste spotjes en LED lampen gemaakt. Ook deze lampjes waren enorm zuinig, maar nog steeds had het niet de gewenste lichtkleur en –opbrengst.

 

High Power LED

Daarom volgende daarna de High Power LED. Het LEDje heeft een vermogen van 2 of 3 Watt, maar wordt ook regelmatig per twee of drie LEDjes gebruikt, zodat er een totaal van 6 Watt ontstaat.

 

SMD LED

Na de High Power LED, kwam de SMD LED tot stand. SMD is de afkorting van Surface Mounted Device. De LEDjes zitten gesoldeerd op een printplaat, dit heeft dezelfde techniek als hoe computers zijn gebouwd. De SMD LED heeft een flinke lichtopbrengst en wordt door veel fabrikanten gebruikt.

 

Cree LED

In de laatste jaren is de Cree LED erbij gekomen. Dit nieuwe type LEDje is heel krachtig, maar kan wel onder de tien euro worden aangeboden.

 

COB LED

Het nieuwste type LEDje is de COB, dit is een afkorting van Chips on Board. De technologie bestaat uit allemaal kleine LEDjes bij elkaar, welke samen heel krachtig zijn. Heel veel merken maken gebruik van de COB technologie.

 

Superflux

Tot slot is de Superflux er nog. Dit type is niet heel erg bekend, maar komt ook niet zo vaak in gewone lampen of spotjes voor. De Superflux wordt voornamelijk gebruikt in industriële verlichting, bijvoorbeeld voor noodverlichting of een lichtpaneel. Deze LEDjes hebben een vrij grote behuizing en dit maakt het minder geschikt voor gewone lampen.

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen