opc_loader

Een vraag die vaak gesteld wordt, is hoe lang een LED lamp nou eigenlijk meegaat. Het is over het algemeen goed bekend dat een LED lamp een lange levensduur heeft, maar hoe lang dan precies? Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de levensduur, maar per lamp kan dit altijd verschillen. In de product specificatie wordt altijd aangegeven wat de levensduur is.

levensduur led

Waarom LED verlichting langer meegaat

Het materiaal van een LED lamp is veel minder fragiel dan reguliere lampen. Een gloeilamp heeft bijvoorbeeld een heel gevoelige gloeidraad, welke gauw stuk kan gaan. Een LED lamp heeft dit niet en is daardoor ook beter bestand tegen trillingen en schokken. Maar wat ook bijdraagt aan de lange levensduur, is dat LED lampen niet zo warm worden. Dit is handig als u bijvoorbeeld een lamp wilt vervangen, maar het zorgt er ook voor dat een lamp niet snel doorbrandt. Tot slot zijn de nieuwste LED lampen ook waterdicht, waardoor de lamp nog beter is beschermd tegen omgevingsfactoren.

 

De levensduur van uw LED lamp

Hoe lang een LED lamp mee gaat, verschilt van 20.000 tot 60.000 branduren. Met een gemiddelde levensduur van 35.000 branduren is het flink langer dan andere lampen. Het aantal branduren vertelt u hoe lang de lamp ongeveer meegaat, dit wordt altijd bij de product specificaties aangegeven of het staat op de achterkant van het doosje. Daarnaast heeft ook de schakelcycli invloed op de levensduur. Dit betekent hoe vaak de lamp aan- en uit wordt gezet. Bij de meeste lampen wordt dit echter niet getest, dus wordt het ook niet aangegeven. Bij de LED lampen van Philips wordt dit echter wel uitgebreid onderzocht.

 

LED lamp vergeleken met andere lampen

In vergelijking met traditionele lampen gaat LED verlichting flink langer mee. Dit scheelt u ook het onderhoud en de kosten ervan. De lamp hoeft immers niet meer zo vaak vervangen te worden! In branduren heeft een gemiddelde LED lamp een levensduur van 35.000 uren. In vergelijking met andere lampen is dit behoorlijk meer, want een gloeilamp heeft 1000 branduren, halogeen heeft 3500 branduren en spaarlampen hebben 7500 branduren. Gloeilampen mogen echter niet meer worden verkocht in Nederland, vanwege de (voor het milieu) schadelijke materialen. Ook halogeen mag per 2016 niet meer verkocht worden.

 

 

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen