opc_loader

Let allereerst goed op de afmetingen van de lamp, helemaal als u LED verlichting aanschaft omdat u halogeen- en gloeilampen wilt vervangen. De afmeting is van belang om de LED lamp te installeren in de inbouwarmaturen. Een lamp met dezelfde afmetingen wordt meestal ook aangeduid met de term ‘retrofit’. Naast de juiste afmetingen, is de lichtkleur ook een belangrijk aspect. Wilt u dezelfde verlichtingskleur als uw oude lamp of wilt u juist wat sfeervoller licht? Bekijk de product specificatie goed, want dit wordt altijd aangegeven met het aantal Kelvin. Maar ook de stralingshoek kan veel voor u betekenen. Een stralingshoek van 180 verlicht bijvoorbeeld een heel breed oppervlakte, terwijl 30 graden een smal oppervlakte diep verlicht.

led kopen

De juiste lamp op de juiste locatie

De plaats waar u de LED spot wilt installeren is belangrijk om de juiste lamp te kiezen. Verlichting in de tuin zal bijvoorbeeld goed tegen de omgevingsfactoren moeten kunnen. Maar ook de badkamer is een vochtige omgeving. De IP normering geeft aan hoe stof- en waterdicht een lamp is. Een LED lamp met een waarde van IP20 is bijvoorbeeld een geschikte lamp om binnen te gebruiken. Een waarde van IP44 kan tegen spatten water en is daarmee heel goed te gebruiken in een badkamer. In de tuin zult u wel een volledig waterdicht spotje moeten hebben en dan is een waarde van IP67 een geschikte. Dit spotje is zo waterdicht, dat het zelfs onder water gebruikt kan worden!

 

Het aantal Watt en de lichtopbrengst

Veel mensen kijken naar het wattage als zij een lamp vervangen. Dit is alleen niet echt een handig meetpunt. LED verlichting is namelijk gemiddeld tien keer zuiniger dan een reguliere gloeilamp. Dit betekent al dat het wattage veel lager ligt dan bij andere lampen. Een goed meetpunt om ongeveer over dezelfde lichtopbrengst te beschikken is het aantal lumen, dit geeft namelijk aan hoeveel licht de lamp daadwerkelijk geeft. Natuurlijk is de verlichting ook nog zelf in te stellen met een dimmer. Zorg er dan wel voor dat uw dimmer het minimale wattage heeft voor uw lamp. Wilt u uw verlichting kunnen laten dimmen? Let er dan wel goed op of de lamp dimbaar is, want dit is niet altijd het geval. Een LED spot die niet dimbaar is, is namelijk een stukje goedkoper.

 

De prijs en levensduur van LED lampen

LED verlichting staat bekend om de lange levensduur. Toch is het niet onverstandig om dit nog even na te kijken. Meestal wordt de levensduur aangegeven met het aantal branduren, dit zit meestal tussen de 20.000 en 50.000 uur. Een lamp die het langste meegaat, is natuurlijk wel zo fijn! De prijs is natuurlijk ook belangrijk, maar het is toch te adviseren om niet direct voor de goedkoopste LED lamp te gaan. Een lampje met een heel goede kwaliteit is in aanschaf misschien een beetje duurder, maar met het oog op de levensduur wordt het gauw goedkoper.

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen