opc_loader

Onderweg met uw boot of camper wilt u waarschijnlijk ook wel over verlichting beschikken. Met een accu is dat snel geregeld. LED verlichting is ook voor in een caravan of boot heel geschikt. Natuurlijk is de lange levensduur een leuk voordeel, maar de energiezuinige werking is voor uw accu ook heel prettig, en dat terwijl de LED lamp een goede lichtopbrengst heeft. LED lampen zijn gewoon retrofit, dus heel eenvoudig te vervangen. Bovendien worden de lampen niet zo warm, zodat u minder kans op brandgevaar heeft. Ook gaan LED lampen minder gauw kapot en zijn ze beter bestand tegen trillingen en schokken.

led boot

De geschikte LED lamp kiezen

Een LED lamp in uw camper of boot is dus best wel handig. Meestal wordt er enkel gebruik gemaakt van laagspanning verlichting, dus 12 of 24 Volt. De 12V en 24V LED lampen kunnen echter niet heel goed tegen piekspanningen die voortkomen uit een fluctuerende spanning van een accu. Hiervoor kunt u een stabilisator gebruiken, zodat de spanning stabiel wordt gehouden. Maar er zijn ook 10-30V LED lampjes die wel goed tegen piekspanningen kunnen. Deze kunt u gerust zonder een stabilisator aansluiten.

 

Een LED strip gebruiken

Het is ook mogelijk om een LED strip in uw boot of camper te installeren. Deze moderne verlichting kan helemaal sfeer maken met een RGB controller. U kunt de LED strip dan iedere mogelijke kleur geven of dimmen en op afstand bedienen. De LED strip heeft wel een stabilisator nodig voor het aansluiten op een accu.

 

Meest voorkomende lampen aansluiten

In campers, caravans en boten komen de G(U)4 lampen het meeste voor. De lamp met G4 fitting heeft pinnen, dit kan aan de onderkant of zijkant zijn. In een staande caravan komt de MR16 spot ook nog wel eens voor, zo ook de MR11 LED spot. Deze lampen worden vaak geplaatst door middel van een armatuur die in het plafond zit, of misschien zit er een armatuur aan de wand. Maar het is ook mogelijk om een inbouwarmatuur aan te schaffen, zodat u de lamp helemaal op de gewenste plaats kunt installeren.

 

B15D lampen als navigatieverlichting

De B15d lampen zijn vrij nieuw. Deze LED verlichting kan op een accu worden aangesloten en is speciaal bedoeld om de navigatieverlichting bij een boot te vervangen.

 

 

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen