opc_loader

Een tuin kan prachtig mooi belicht worden met het gebruik van spotjes. In de donkere dagen kunt u zo ook ’s avonds van uw tuin genieten, ’s zomers langer buiten blijven zitten of het is gewoon praktisch zodat u in het donker kunt zien waar u loopt. Het is alleen wel belangrijk om de geschikte lampen aan te schaffen, want niet alle lampen kunnen zomaar buiten gebruikt worden.

led-buiten

De IP normering

De belangrijkste reden dat niet iedere lamp geschikt is voor buiten gebruik, is vanwege vocht. Sommige armaturen kunnen gaan roesten en vocht kan in een lamp gaan trekken. De IP normering geeft aan hoe goed een lamp tegen vocht bestand is. De waarde wordt aangegeven met twee cijfers. Hoe hoger deze waarde is, des te beter is de LED lamp beschermd tegen vocht en stof. Een volledig waterdichte lamp heeft een waarde van IP65 of IP67. Met deze IP normering kan een lamp heel goed buiten gebruikt worden. De lamp is dan zo waterdicht, dat het zelfs onder water gebruikt kan worden!

 

Overige materialen met IP normering

Niet alleen een LED lamp moet een goede bescherming hebben, ook een armatuur en transformator moeten natuurlijk waterdicht zijn. Ook deze materialen hebben een IP waarde om aan te geven hoe waterdicht ze zijn. Dezelfde waarden gelden hiervoor, dus een armatuur en trafo dienen ook een minimale waarde van IP65 te hebben. Natuurlijk moet er ook geen vocht bij de bekabeling komen, dus zorg bij het aansluiten van de buitenlamp voor goed afgedekte kabels. Het is aan te raden om krimpkous te gebruiken, in plaats van kroonsteen, omdat er dan minimale kans is op vochtigheid.

 

Een LED strip buiten gebruiken

Een LED strip kan heel goed buitenshuis gebruikt worden. Het enige waar u om moet denken is dat de meeste LED strips bevestigd worden door middel van een plakstrip. De plakstrip kan niet heel goed tegen vocht, dus kunt u de LED strip beter bevestigen met klemmen of met montagekit.

 

Buitenlampen aanschaffen

In onze webshop kunt u eenvoudig zoeken op buitenspots of tuinspots. We hebben de geschikte buitenlampen alvast voor u geselecteerd. Komt u er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met de klantenservice om uw vraag te stellen!

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen