opc_loader

Verlichting in de badkamer moet bewust worden gekozen, vanwege de vochtige omgeving. Helemaal in de douchecabine zelf kan niet zomaar een lamp geplaatst worden. Toch zijn er nog genoeg LED lampen die geschikt zijn voor uw badkamer!

led badkamer

Gebruik laagspanning verlichting

Laagspanning verlichting wordt absoluut aangeraden in de badkamer, zoals 12 Volt, 24 Volt of 10-30 Volt LED lampjes. De traditionele 230 Volt lampen zijn alleen geschikt als de armatuur volledig waterdicht is. Het is sowieso aan te raden om uw verlichting en de kabels goed te controleren of deze wel waterdicht zijn. De LED inbouwspot of de MR16 spot is overigens prachtige verlichting voor uw badkamer. Let er wel op dat de lamp en de armatuur bij elkaar passen!

 

De IP normering voor de badkamer

Om te controleren of de lamp goed beschermd is tegen vocht, kunt u de IP waarde bekijken. Een waarde van IP20 is bijvoorbeeld enkel geschikt in huis en is niet bestendig tegen vocht. De waarde van IP65 of IP67 is echter volledig waterdicht, deze kunt u gerust buiten gebruiken of in de douchecabine. Voor de ruimte in de badkamer, waar geen direct contact met water is, is een IP normering van IP44 aan te raden. IP44 betekent dat de lamp spatwaterdicht is, dus goed voor een vochtige omgeving. Voor armaturen is ook eenzelfde IP waarde benodigd.

 

LED strips in de badkamer

In de badkamer kunnen LED strips ook heel goed gebruikt worden, maar ook de LED strip heeft een IP normering. Hiervoor geldt dus ook dat u minimaal een waarde van IP44 dient te hebben of minimaal IP65 als de LED strip direct contact met water kan hebben.

 

Geschikte verlichting voor uw badkamer

Er zijn verschillende aspecten waar u rekening mee dient te houden om geschikte verlichting voor uw badkamer te vinden. Weet u niet zeker of uw keuze geschikt is voor de badkamer of komt u er niet helemaal uit? Vraag dan een expert of neem contact op met onze klantenservice om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt.

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen