opc_loader

Een lampje vervangen klinkt ontzettend simpel, maar dat valt soms nog wel een beetje tegen. Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten als u de lamp vervangt. Wij leggen u stap voor stap uit hoe u uw lamp op de juiste manier kunt vervangen, maar ook om voor een juiste vervanger te zorgen. Er zijn behoorlijk veel verschillende LED lampen. Het is daarom wel zo fijn om eentje te gebruiken die precies voldoet aan uw wensen.

lampen vervangen

De kosten vergelijken

De meest voorkomende reden om een lamp te vervangen is omdat de voorganger stuk was, of om kosten te besparen. Begin dan ook met het vergelijken van de kosten. Natuurlijk telt de aanschafprijs mee, maar kijk ook naar de lange termijn en wat de lamp op den duur gaat besparen. Dit kan u zelfs nog geld gaan opleveren!

 

Bekijk hoe lang een lamp meegaat

De levensduur van een LED lamp is behoorlijk lang, maar ook hier kan verschil in zitten. Er zijn LED lampen die 20.000 branduren meegaan, maar sommigen kunnen wel 60.000 branduren meegaan. Bereken dit ook mee in uw kosten.

 

De geschikte fitting

Een juiste fitting is het halve werk. Er zijn allerlei verschillende fittingen beschikbaar, dus kies hetzelfde type als de voorganger, zodat u de LED lamp snel kunt installeren.

 

De afmetingen controleren

Niet alleen de fitting maakt een lampje passend, ook de afmetingen van de lamp zelf spelen hierin een rol. Veel LED lampen zijn retrofit, dat wil zeggen dat het dezelfde afmetingen heeft als een traditionele lamp, maar het is altijd verstandig om dit even na te kijken.

 

Kies de gewenste lichtkleur

Wat voor soort licht wilt u dat het LED lampje afgeeft? In een woonkamer wilt u misschien een sfeervolle verlichting, terwijl u in een andere ruimte praktisch licht kunt gebruiken. De kleurtemperatuur is hierin bepalend. Voor een sfeervol licht kunt u een extra warme (2300K) lichtkleur kiezen en voor praktische doeleinden een koel wit (6500K) licht.

 

Lichtopbrengst van de LED lamp

Veel mensen willen graag dezelfde lichtopbrengst als de vorige en kijken daarvoor naar het aantal Watt. Het is alleen verstandiger om hiervoor naar het aantal lumen te kijken, want dit geeft de lichtopbrengst aan. LED verlichting is gemiddeld tien keer zuiniger in energie, dus een 60 Watt lamp kan wel een 6 Watt LED lamp zijn.

 

De stroom uitschakelen

Heeft u een geschikte lamp uitgekozen? Dan kan de lamp nu worden vervangen! Bij het verwijderen van de lamp en het installeren van de nieuwe, is het ontzettend belangrijk om de stroom uit te schakelen. Zo kunt u nooit een stroomschok kunt krijgen en dat is uiteraard wel zo veilig.

 

De lamp laten afkoelen

Het voordeel van een LED lamp is dat het lampje niet zo warm wordt. Bij andere lampen moet u er echter wel heel erg op letten dat de lamp heel warm kan zijn. Laat daarom de lamp ongeveer tien minuten afkoelen, zodat u uw vingers niet brandt.

 

Het verwijderen van een lamp

Dan is het tijd om de lamp te verwijderen. Het beste kunt u dit met een stukje keukenpapier doen, zodat u de lamp niet met de blote hand vastpakt. Draai dan het lampje voorzichtig los.

 

De nieuwe lamp installeren

De nieuwe lamp installeren is niet zo lastig. Een LED lamp kunt u wel gewoon met de blote hand vastpakken. Draai het LED lampje in de houder totdat de lamp stevig vast zit. Daarna zet u de stroom weer aan en kunt u de lamp al gebruiken!

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen