opc_loader

De LED lampen worden met verschillende specificaties aangeduid, zodat u kunt zien welke lamp voor u geschikt is. Een sfeervolle lamp in de woonkamer of een praktische verlichting in de tuin, het soort lamp maakt dan behoorlijk verschil. De IP-normering is dan een belangrijke waarde om aan te geven in hoeverre een LED lamp wordt beschermd tegen invloeden van de omgeving. De waarde wordt aangegeven met twee cijfers, waarbij het eerste cijfer de bescherming van vaste stoffen aangeeft en de tweede die van vloeistoffen. Hoe hoger de IP waarde, hoe beter de spot wordt beschermd tegen stof en water.

ip normering

Bescherming tegen vaste stoffen

De normering van vaste stoffen gaat van 1 tot 6. Met een IP-normering van IP2x wordt de LED spot beschermd tegen stoffen van 12 millimeter en groter. Bij de waarde 3 is de bescherming al voor 2,5 millimeter en groter, met een waarde van 4 worden stoffen van 1 millimeter en groter tegengehouden. Een IP-normering van 5 maakt een LED lamp al stofdicht, maar 6 is een volledige bescherming van stoffen.

 

Bescherming tegen vloeistoffen

Het tweede cijfer geeft de bescherming van vloeistoffen aan. Dit is een belangrijke factor voor lampen in een badkamer of voor buiten, aangezien dit vochtige omgevingen zijn. De normering van vloeistoffen gaat van 1 tot 8. Met een IP waarde van IPx8 is een LED spot volledig waterdicht. Dit betekent echter niet dat de lampen met een lagere waarde helemaal niet tegen vocht kunnen. Met de waarde 1 en 2 is de LED lamp drupdicht, maar met 3 al spatdicht. De IP waarde 4 betekent dat de lamp plensdicht is en 5 is sproeidicht. Vanaf de waarde 6 wordt een LED lamp al waterbestendig, maar met de IP waarde van 7 is de LED spot ook beschermd als een lamp wordt ondergedompeld.

 

De LED spot met IP-normering

De IP-normering is een belangrijke waarde als u op zoek bent naar een lamp voor vochtige of stoffige kamers. Om er zeker van te zijn dat u de juiste lamp kiest, kijkt u dus even naar de IP waarde. De IP20 lamp is bijvoorbeeld niet waterdicht en is uitsluitend voor binnengebruik. De IP44 LED spot is redelijk goed beschermd tegen water en stof. Indien u deze lamp buiten wit gebruiken dan is het aan te raden om deze enkel in te bouwen. De IP67 lamp wordt erg goed beschermd tegen de omgeving en is volledig waterbestendig.

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen