opc_loader

LED is een Engelse afkorting van ‘Light Emitting Diode’. De Nederlandse vertaling hiervan is lichtgevende diode. Dit betekent dus eigenlijk een lichtgevend elektrisch onderdeel. Dit onderdeeltje zit in een omhulseltje, zodat het kleine element wordt beschermd en om een beter licht weer te geven.

geschiedenis led

De eerste LED lamp

De eerste testen met een LED lamp begonnen al in de jaren 20. De Rus prof. Oleg Losev was overtuigd van zijn ontdekking en de werking ervan, maar echt een succes werd het niet. Vanaf de jaren 60 kreeg de LED lamp pas de aandacht. Er werden nieuwe toepassingen gemaakt en de eerste echt werkende LED lamp werd in 1962 door Nick Holonyak gefabriceerd.

De eerste LED lampjes in gebruik

Toch werden de eerste lampjes nog redelijk onopvallend gebruikt. In de jaren 70 werd LED verlichting voor het eerst toegepast. Zo werd het gebruikt als indicator in een afstandsbediening, maar ook voor verkeerslichten bleken LED lampen heel geschikt. Daarna werden de LED lampjes ook toegepast in zaklampen en fietsverlichting.

Huidige toepassingen van LED verlichting

Tegenwoordig wordt LED verlichting veelvuldig gebruikt. In het bedrijfsleven worden oude lampen vervangen voor LED lampen en ook straatverlichting heeft steeds vaker LED verlichting. Helemaal met de ontwikkelingen in verlichtingskleur en felheid, wordt de LED lamp steeds populairder. De warme verlichting die tevens heel energiezuinig is, maakt het een aangename stap voor particulieren om LED lampen te gebruiken. Door de populariteit wordt de verlichting bovendien steeds weer wat goedkoper!

Ontwikkeling in type LED lampen

Toen de LED verlichting pas op de markt kwam, hadden de eerste typen LED lampen maar weinig vermogen. Veel mensen waren teleurgesteld in het resultaat van de LED lamp en er werd een nieuw type ontworpen, een high power LED. Momenteel wordt de SMD LED veel gebruikt. Dit zijn de gele, platte LED lampjes welke een hoge lichtopbrengst hebben. Dit type LED wordt ook toegepast in LED strips. De laatste ontwikkeling in LED verlichting is de zogenaamde COB LED. Deze lampen hebben een nog hogere lichtopbrengst.

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen