opc_loader

Het plaatsen van een LED inbouwspot die u kunt dimmen, gaat bijna hetzelfde als het installeren van een reguliere inbouwspot en armatuur. Het grote voordeel dat u heeft met LED verlichting, is de energiezuinige werking en de lange levensduur. Bovendien wordt de lamp helemaal niet zo warm, waardoor er veel minder kans is op brandgevaar.

dimbare led inbouwspot

Mogelijkheden met inbouwspot

Er zijn twee soorten inbouwspots aan te schaffen: Een complete set met accessoires, of een losse LED spot met een inbouwarmatuur, zodat u zelf uw wensen in lichtkleur en armatuur kunt kiezen. U kunt er echter ook voor kiezen om een dimbare led inbouwset aan te schaffen waardoor u direct alle accessoires in huis heeft.

 

De complete set voor een inbouwspot

Voor een complete inbouwspot heeft u nog keuze uit meerdere. Het zijn voornamelijk eenvoudig te plaatsen downlighters, waarbij een al aangesloten trafo zit. De lichtopbrengst van een complete inbouwspot is over het algemeen vrij hoog, waardoor grotere ruimtes heel goed verlicht worden. Als u de LED spot graag wilt kunnen dimmen, dan kunt u het beste kiezen voor een losse spot en inbouwarmatuur. 12V LED verlichting is namelijk iets lastiger om dimbaar te maken.

 

Losse spot en inbouwarmatuur

Heeft u specifieke wensen voor uw inbouwspot, zoals de armatuur kleur of de lichtkleur en het dimmen van het licht? Dan is een losse spot en inbouwarmatuur heel geschikt voor u. Dan kunt u zelf een armatuur naar wens kiezen, dit is in verschillende kleuren beschikbaar en kan rond of vierkant zijn. Qua spot kunt u een MR16 of een GU10 LED spot gebruiken, maar kijk wel even goed de diameter na zodat de spot goed op de armatuur past.

 

Voordat u de inbouwspot installeert

Voordat u begint met het installeren van de inbouwspot, is het belangrijk om de stroom uit te schakelen. U moet natuurlijk geen stroomschok krijgen. Maak de werkplaats schoon en bepaal de locatie van de inbouwspot en noteer de afmetingen van uw nieuwe inbouwspot. Zorg ook dat u alle materialen en benodigdheden bij de hand heeft om de inbouwspot mee te installeren. Om de spot uit te tekenen adviseren we u om een liniaal en passer te gebruiken en om over een mooi rond zaag gat te beschikken, is een boormachine met zevengatenzaag aangeraden. Verder heeft u natuurlijk de inbouwspot zelf nodig, met de bekabeling en eventueel een dimmer.

 

De inbouwspot installeren

Begin met het installeren van de inbouwspot, door het door u afgetekende gebied uit te zagen. U kunt zo’n 3 millimeter breder boren dan de zaag maat die is aangegeven. Er zijn namelijk veertjes die ervoor zorgen dat de spot op zijn plek blijft en deze steken bij inbouwarmaturen meestal iets uit. Plaats dan de armatuur in het geboorde gat en knijp de veren van de spot naar binnen, zodat het goed past. Zit de spot stevig vast? Dan kunt u de fitting al gaan plaatsen en kunt u de spot aansluiten. Gebruikt u een MR16 spot? Vergeet dan niet om er een trafo tussen te plaatsen. Zit de spot er stevig in? Het kan een beetje prutsen zijn, maar dit dient goed stevig te zitten. Want dan kunt u van uw nieuwe LED spot genieten!

 

 

Winkelwagen
Gratis Verzenden

Postnl pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

Normaal € 5,95

Gratis boven € 100,-

Bereikbaar


E: contactformulier


T: 020-3348505

klantenservice

maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw spots? Retourneer uw aankoop zonder reden binnen 14 dagen.

garantie

Op alle spots en accessoires krijgt u twee jaar garantie.

Voordelen

⩓” Alle varianten
⩓” Alle accessoires    
⩓” Eenvoudig bestellen   
⩓” 14 dagen proberen
⩓” 2 jaar garantie  
⩓” Snelle verzending   
⩓” Gratis boven €100,-
⩓” Achteraf betalen