opc_loader

Retro fit of geïntegreerde LED

Retro fit of geïntegreerde LED

Als het over LED verlichting gaat, komen deze twee termen vaak wel naar boven: Retrofitting en geïntegreerde LED inbouwspots. Maar wat is het nu eigenlijk, wat zijn de verschillen en wat zijn de voor- en nadelen?

 

Geïntegreerde LED inbouwspot

Een geïntegreerde LED inbouwspot, of ook wel eens downlight genoemd, is een geheel bestaande uit een armatuur en een LED spot. Dit betekent dat er geen verschillende fittingen meer zijn, maar het is een alles-in-één lamp. Met een LED inbouwspot is de compatibiliteit van de halogeentrafo’s nooit een probleem.

 

Retrofitting

Bij retrofitting wordt de technologie van LED toegepast op het bestaande (oudere) systeem. Hiermee wordt het systeem weer up-to-date en bespaart het ook energie. Er wordt dan gebruik gemaakt van de bestaande armaturen en een nieuwe LED spot wordt er in gestopt. Met een retro fit LED is de verlichting snel vervangen.

 

Voor- en nadelen

Er zijn twee belangrijke voordelen met betrekking tot de geïntegreerde LED inbouwspots. Ten eerste de warmteafvoer: De spots zijn in het geheel gemaakt en het design zorgt voor een goede warmteafvoer voor de LED. Als de LED lamp te warm wordt, kan de levensduur flink verkort worden. Tevens is de inbouwspot een geheel waarbij de armatuur en de LED spot in één design zitten. Bij retrofitting moet er goed op gelet worden dat de fitting past bij de diameter van de spot, anders zal het er niet zo mooi uitzien.

 

LED verlichting

In beide gevallen zal de LED verlichting voordelen opleveren. De verlichting is duurzamer, besparend en heeft een veel langere levensduur dan de gebruikelijke gloei- en spaarlampen.

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.