opc_loader

Ledspot overtroeft halogeen

Ledspot overtroeft halogeen

Na een onderzoek dat door de Consumentenbond werd uitgevoerd naar de ledspot en halogeen kon worden geconcludeerd dat het gebruik van ledspots in de meeste gevallen is te verkiezen boven halogeen. De redenen daarvoor zijn duidelijk. Ledlampen zijn niet alleen zuiniger op vlak van energieverbruik, daarnaast kennen ze ook een langere levensduur en is er maar weinig verschil op vlak van lichtkleur in vergelijking met de traditionele gloeilamp. Halogeenspots beschikken tegenwoordig wel nog altijd over de beste lichtkwaliteit.

80% minder stroomverbruik

Wanneer we alle voordelen op een rijtje zetten blijkt het enorm energiezuinige karakter van de ledspot wederom de overhand te nemen. In vergelijking met halogeen verbruikt LED-verlichting namelijk 80 procent minder stroom. De energiebesparing ten opzichte van een gloeilamp bedraagt zelfs zomaar even 85 procent! U kunt er uiteraard ook voor kiezen om gebruik te maken van de spaarlamp, maar dit type verlichting kenmerkt zich door een aantal nadelen. Zo kan het enige tijd duren vooraleer de lamp vol licht geeft en daarnaast is ze slechts in beperkte wijze bestand tegen bijvoorbeeld de winterkou. De populariteit van halogeenspots is daarnaast terug te vinden in het feit dat ze over een mooi kleurecht licht beschikt. De manier waarop het licht wordt uitgestraald zorgt er voor dat het een populaire manier is om bijvoorbeeld een schilderij te verlichten.

Beste testresultaten

De beste testresultaten uit een onderzoek van 33 led- en halogeenspots van 230 Volt en vier van 12 Volt zijn duidelijk. In de eerste categorie zijn de 20 beste lampen allemaal ledspots. Ook in de categorie van de 12 Volt-lampen dient te worden vastgesteld dat de halogeenspot onderaan het lijstje bengelt. De enige ledspot die teleurstelt en van een onvoldoende is voorzien is de GP Lighting 069171-LDMEI 7W. De ledspot die als beste uit het onderzoek komt is de Philips Twistline no-dimmable. Deze ledspot van Kruidvat "MK-HDPO301" kreeg dan weer de stempel van beste koop opgedrukt.

Bron: https://www.consumentenbond.nl/actueel/nieuws/2014/ledspot-wint-van-halogeen/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.