opc_loader

Het gebruik van sfeervolle buitenverlichting met LED

Het gebruik van sfeervolle buitenverlichting met LED

Mensen stelden vroeger vaak (terecht) dat LED-verlichting een zeer koele indruk gaf. Daarnaast was de lichtopbrengst veelal zeer teleurstellend. Hoewel dit absoluut een feit is, is deze stelling tegenwoordig reeds aanzienlijk achterhaald. De tijd dat de lichtopbrengst op de verpakking niet strookte met de praktijk is dan ook niet langer van toepassing. Of u nu op zoek bent naar sfeervolle verlichting voor binnen of buiten, LED-verlichting kan u altijd voorzien van de perfecte oplossing.

 

Nieuwe generatie sfeervolle LEDs

De tegenvallende prestaties van LED-verlichting uit het verleden blijven zowel fabrikanten als leveranciers ook vandaag de dag nog altijd achtervolgen. Toch bestaan er tegenwoordig ook warmwit LEDs die beschikken over een 2700 Kelvin licht. Het kleurnummer dat aan een bepaalde verlichtingsbron wordt gegeven wordt uitgedrukt in Kelvin. Het nummer 2700 komt in dit geval overeen met het kleurnummer van de halogeenspots en spaarlampen. Dat zorgt er voor dat de meest recente LED-verlichting probleemloos in staat is om dezelfde gezellige sfeer op te roepen als bij halogeenspots het geval is.

 

LED buitenverlichting

De nieuwe generatie LEDs die beschikken over een mooie, warmwitte lichtopbrengst worden tegenwoordig steeds vaker toegepast in buitenverlichting. Dit brengt twee interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie kunt u namelijk rekenen op een gezellige en sfeervolle verlichting, maar daarnaast beschikt u ook meteen over een zeer laag energieverbruik. Tel daar ook nog eens de lange levensduur bij op van 15 tot 30 jaar en u heeft geen enkele reden meer om niet over te schakelen op LED-verlichting in uw tuin. U kunt er daarnaast voor kiezen om LEDs in te bouwen in een buitenlamp, maar daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om losse lichtbronnen met LEDs te gebruiken.

 

Kritische beoordeling

Bovenstaande maakt duidelijk dat het moment is aangebroken om uw buitenverlichting even kritisch onder de loep te nemen. Door gebruik te maken van LED-verlichting buitenshuis beschikt u namelijk niet alleen over de mogelijkheid om te besparen op de kostprijs van uw energiefactuur, daarnaast kunt u genieten van dezelfde, sfeervolle verlichting die u gewoon bent.

 

Bron: https://www.tuinextra.nl/bestaan-er-sfeervol-led-buitenlampen-ja/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.