opc_loader

LED verlichting in musea

LED verlichting in musea

In mei 2013 heeft prinses Beatrix het Noord-Brabants Museum in ‘s Hertogenbosch geopend. In het Museumkwartier is het museum uitgebreid en werd het gehele museum gerenoveerd. Ondanks dat de directeur van het museum, Charles de Mooij, eerst terughoudend was in het gebruik van LED verlichting, heeft het uiteindelijk juist voor de grote transformatie gezorgd.

 

Energiezuinige verlichting

Voordat de renovatie begon, was duidelijk dat wat er ook ging gebeuren: De verlichting zou energiezuinig zijn. LED verlichting voldoet hier erg goed aan, echter was de directeur nooit overtuigd van de lichtkleur. Sprankelende belichting op de fraaie kunstluchten zijn immers wel van groot belang.

 

LED spots voor de kunstwerken

Totdat Philips een proefopstelling neerzette, met LED spots voorzien van een dimmer. Deze verlichting wordt ook in het Rijksmuseum gebruikt. De LED spots gaven een extra dimensie aan de kunst, door de echtheid van de kleur werden ook de oppervlaktestructuren veel beter zichtbaar.

 

Renovatie met LED verlichting

De renovatie met verlichting is een groot succes geworden voor de 5.000 vierkante meter in het Noord-Brabants Museum. De mogelijkheden met de LED verlichting bleken perfect aan te sluiten bij de wensen voor het museum.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.