opc_loader

Verminder de kans op een stroomstoring met LED verlichting

Verminder de kans op een stroomstoring met LED verlichting

Hoe milieubewust bent u momenteel bezig in huis? Heeft u al dubbel glas om meer warmte vast te houden? Bent u al overgestapt naar een CV ketel met een hoger rendement? En heeft u al eens nagedacht over LED verlichting in plaats van de meer conventionele gloei- en halogeenlampen, die veel mensen momenteel gebruiken? Niet alleen draagt LED verlichting bij aan een beter milieu, ook kunt u met LED verlichting de kans op een stroomstoring in huis verkleinen. Dit klinkt wellicht gek, toch is het zo! In dit artikel vertellen we u meer over het ontstaan en het voorkomen van een stroomstoring in huis, door te kiezen voor LED verlichting. Niet alleen fijn voor uw portemonnee, ook nog eens hartstikke sfeervol!

Ontstaan van een stroomstoring in huis

Een stroomstoring in huis kan door verschillende oorzaken ontstaan. De meest bekende oorzaak is wellicht een kortsluiting, waarbij een gigantisch grote stroom ontstaat. Als gevolg hiervan springt de stop in uw groepenkast en valt de stroom in huis uit. Ook overbelasting van bepaalde groepen kan de oorzaak van een stroomstoring zijn. Overbelasting ontstaat op het moment, dat u teveel verschillende apparaten op hetzelfde moment op een groep heeft aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch kooktoestel, de televisie en de verlichting in huis. Door het energieverbruik van de groep te verlagen of door de meterkast uit te breiden, kunt u de kans op een stroomstoring verlagen. Op deze website leest u meer over stroomstoringen en het vervangen van een meterkast.

Zoals eerder in dit artikel al werd aangehaald, draagt LED verlichting bij aan een beter milieu. LED verlichting heeft een veel lager verbruik, vaak zelfs tot 15% van het verbruik van conventionele gloei- en halogeenlampen. Door het lagere verbruik van de LED verlichting bespaart u op de energiekosten, draagt u bij aan een beter milieu en verlaagt u het verbruik van losse groepen. De kans op een stroomstoring neemt hierdoor flink af.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.