opc_loader

Verlichting in de keuken aanbrengen

Verlichting in de keuken aanbrengen

Goede verlichting voor in de keuken is een must: u moet goed kunnen zien terwijl u kookt om geen ongelukken te krijgen. Echter is de sfeer van de verlichting ook erg belangrijk. Lees hier onze tips voor het kiezen van de meest geschikte verlichting voor in uw keuken!

Maak een plattegrond

Voordat u verlichting gaat uitzoeken, is het handig om eerst een plattegrond te maken waarin u aangeeft op welke plaatsen u verlichting nodig hebt en welke soort verlichting dat moet zijn. Noteer ook de maten van de keuken en de aanwezige stopcontacten. Zo voorkomt u onaangename verrassingen tijdens de montage van uw verlichting en bent u optimaal voorbereid.

Ga voor LED!

Ledverlichting is ideaal, ook voor in de keuken! Ledlampen besparen flink op uw energiekosten, gaan langer mee en zijn milieuvriendelijker. Bovendien kan ledverlichting toegepast worden van zacht/warm licht, tot fel/koel licht.

Met ledstrips brengt u eenvoudig veel licht in de keuken. Dit gaat ook gemakkelijk in een al bestaande keuken. Ledstrips zorgen dat het licht mooi en gelijkmatig verdeeld wordt en zijn ook compact. Ledstrips verbruiken daarnaast minder energie en geven geen warmte af, dit in tegenstelling tot gewone spotjes. De schakelaar kunt u zowel in als onder de hangkasten plaatsen.

Overige tips

  • Armaturen die 360 graden kunnen draaien zijn ideaal: zo kunt u de keuken overal goed licht geven.
  • Keukenverlichting kan vies worden wanneer u elke dag kookt. Daarom is het verstandig om te kiezen voor verlichting die gemakkelijk te reinigen is, zoals een lamp die is afgesloten met glas.
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.