opc_loader

Retro verlichting is erg populair

Retro verlichting is erg populair

Natuurlijk is ook de verlichtingsbranche gevoelig voor trends. Hoewel je zelf misschien niet veel waarde hecht aan de laatste trends op het gebied van verlichting, zijn er genoeg anderen die het wel nodig vinden om regelmatig nieuwe lampen aan te schaffen. Een ontwikkeling die we het laatste jaar hebben ontdekt, is de opkomst van retro lampen. Bij het populaire retro of vintage interieur hoort immers ook bijpassende verlichting. Het is dan ook niet gek dat we tegenwoordig overal de leuke draadlampen, hippe spots en vele andere retro lampen tegenkomen.

De opkomst van vintage en retro

De hierboven beschreven ontwikkeling is natuurlijk veroorzaakt door de opleving van vintage interieurs. De oude kratjes, afgeschreven metalen stoeltjes en versleten fabriekslampen worden allemaal weer van zolder of uit de schuur gehaald om vervolgens weer te gebruiken in huis. Aangezien niet iedereen de originele, oude dingen in huis heeft of kan bemachtigen, worden er ook retro varianten op aangeboden. Het gaat daarbij niet om ‘tweedehands’ producten, maar om nieuwe producten die simpelweg in een ‘oud’ vintage jasje gegoten zijn. Zo weet je zeker dat het product nog een levensduur heeft die de moeite waard is en dat het voldoet aan de laatste standaarden op technisch gebied.

Wat kenmerkt retro lampen?

Het is misschien niet direct te beschrijven wat retro lampen precies kenmerkt. Dat kan namelijk het beste aan de hand van wat voorbeelden worden beschreven. Zo zijn de zogenaamde draadlampen erg populair. Dat zijn vaak hanglampen die simpelweg gemaakt lijken te zijn van ijzerdraad. Overal duiken deze lampen tegenwoordig op; niet alleen bij interieurzaken, maar ook bij de Action en Xenos. Tevens zijn de stoere industriële spots erg in trek. Met deze lampen trek je direct de aandacht en weet je dat je dus een echt eyecatcher in huis haalt. Ten slotte zien we steeds vaker lampen in de kleur mint(groen) voorbijkomen. Ook dit past weer helemaal binnen de retro stijl.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.