opc_loader

Moderne ledverlichting voor een modern interieur

Moderne ledverlichting voor een modern interieur

Heeft u een modern interieur in huis of op de werkvloer? Combineer uw meubels en muren dan met moderne verlichting, in de vorm van ledverlichting. Ledverlichting heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederlandse huishoudens. Niet alleen omdat ledverlichting veel milieuvriendelijker is dan conventionele verlichting, ook biedt deze vorm van verlichting veel meer mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat u ledverlichting van kleur kunt laten veranderen, met een afstandsbediening? Ook is het heel eenvoudig om ledverlichting te combineren met andere elektronica artikelen in huis.

Combineer uw televisie bijvoorbeeld met ledverlichting, door de ledverlichting aan de achterzijde van de televisie te bevestigen. Vaak hebben ledstrips hier een speciale plakrand voor, zodat het eenvoudig is om deze op een televisie of andere meubel te plakken. Door het licht van de ledstrips tegen de muur aan te laten schijnen, creëert u een speels en gezellig effect. Kies ’s avonds voor een mooie rode verlichting van de muur achter de televisie of kies tijdens een voetbalwedstrijd voor groen licht.

Welk type ledverlichting kiest u?

Er zijn verschillende soorten ledverlichting verkrijgbaar op de markt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ledstrips, of een kabel met ledverlichting. Dergelijke kabels zijn vaak flexibel en maar liefst vijf tot tien meter lang. Handig om bijvoorbeeld op een plint langs uw muur te plakken. Deze kabels kunt u vaak per tien centimeter afknippen, om de lengte precies te laten aansluiten bij de plek waar u deze wenst te gebruiken. Ledstrips daarentegen zijn vaak van kunststof en hebben een vast formaat. Wel kunt u de strips los van elkaar bevestigen op een muur, kast of televisie.

Naast de ledstrips en ledkabels, kunt u kiezen voor een lamp waarin de ledverlichting al verwerkt is. U kunt hierbij denken aan spotjes, waarbij ledlampen al zijn ingebouwd. Deze lampen kunt u over het algemeen niet van kleur laten veranderen, maar zorgen wel voor de warme sfeer van ledverlichting. Het kan leuk zijn om spotjes met ledverlichting in een moderne badkamer of hal te gebruiken. Ledverlichting is te koop bij veel elektronica- en interieurwinkels. Waar kunt u nog wel wat verlichting in huis gebruiken?

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.