opc_loader

Het uitbreiden van een groepenkast

Het uitbreiden van een groepenkast

De groepenkast is mogelijk het meest belangrijke onderdeel in uw woning. Deze elktrische installatie zorgt er namelijk voor dat de stroom die uw huis binnenkomt, wordt verdeeld over het gehele huis. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld de verlichting in verschillende ruimtes handmatig te regelen. Indien er een te grote hoeveelheid stroom wordt gevraagd, is het mogelijk dat de groepenkast het niet meer aankan en de aardlekschakelaar uit springt.


Nieuwe apparatuur

Bij het plaatsen van een nieuwe keuken, kan het zo zijn dat er te veel gevraagd wordt van de groepenkast. Moderne keukens beschikken tegenwoordig namelijk over veel meer elektrische apparaten dan vroeger het geval was. Om toch alle elektrische apparaten in uw keuken te kunnen gebruiken, moet u in dit geval de groepenkast uitbreiden. Door de uitbreiding kan de groepenkast de apparaten in de keuken van voldoende stroom voorzien om alles goed te laten werken.


Vervangen groepenkast

Indien u zelf geen elektriciën bent, is het uitbreiden van een groepenkast geen eenvoudige klus. Het is dan ook niet aan te raden om zelf te gaan prutsen en eventueel nieuwe groepen te installeren. Het uitbreiden van een groepenkast is bijvoorbeeld mogelijk als u over een groepenkast met acht groepen en drie aardlekschakelaars beschikt. In dat geval bestaat de mogelijkheid om er maximaal vier groepen bij te maken. Op één aardlekschakelaar kunnen namelijk vier groepen worden aangesloten.


Veiligheid voorop

Door de grote hoeveelheid stroom die door een groepenkast gereged wordt, is het levensgevaarlijk om hier zelf maar mee te gaan prutsen. Op internet zijn de nodige tips en sites te vinden waar een uitleg staat, maar het is aan te raden een vakman in te schakelen, zoals elektriciensdenhaag.nl voor het uitbreiden van een groepenkast. Indien u zelf gaat prutsen en er ontstaat wel een brand, dan wordt er waarschijnlijk niets vergoed door de verzekering. U heeft er immers niet alles aan gedaan om het te voorkomen en dat doet u wel door een vakman in te schakelen.

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.